Ο Τραμπ συνεχίζει τα «βαφτίσια»: Θα μετονομάσει τον Περσικό Κόλπο σε Αραβικό Κόλπο ή Κόλπο της Αραβίας

Ο Τραμπ συνεχίζει τα «βαφτίσια»: Θα μετονομάσει τον Περσικό Κόλπο σε Αραβικό Κόλπο ή Κόλπο της Αραβίας

Για νέα «βαφτίσια» μετά από αυτά του Κόλπου του Μεξικού ετοιμάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ , με το Ascociated Press να μεταφέρει ότι αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπαίνει ο Περσικός Κόλπος.

Σύμφωνα με το Α.Ρ., ο πρόεδρος των Η.Π.Α. στο ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία θα ανακοινώσει ότι για τη χώρα του δεν υπάρχει πλέον Περσικός Κόλπος, αλλά Αραβικός Κόλπος ή Κόλπος της Αραβίας.

Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί το τελευταίο διάστημα από τα αραβικά έθνη.

Ο Περσικός Κόλπος πήρε το όνομά του τον 16ο αιώνα, αν και οι δύο όροι που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Τραμπ χρησιμοποιούνται κατά κόρον από κράτη της Μέσης Ανατολής.

Το 2012 η Ιρανική κυβέρνηση απείλησε να μηνύσει την Google, όταν η εταιρεία αποφάσισε να μην εμφανίζει την ονομασία "Περσικός Κόλπος" σε όλους της τους χάρτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE