Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα - «Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός, ανυπομονώ να συναντήσω τον Λέοντα 14ο»

Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα - «Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός, ανυπομονώ να συναντήσω τον Λέοντα 14ο»

Τα συγχαρητήριά του στον νέο Πάπα, Ρόμπερτ Πρέβοστ ή Λέων 14ος - όπως ονομάστηκε - απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την εκλογή του.

«Συγχαρητήρια στον καρδινάλιο Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, ο οποίος μόλις ορίστηκε Πάπας. Είναι μεγάλη τιμή να συνειδητοποιούμε ότι είναι ο πρώτος Αμερικανός Πάπας. Τι συγκίνηση και τι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Πάπα Λέοντα XIV. Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social. 

Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα - «Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός, ανυπομονώ να συναντήσω τον Λέοντα 14ο»


Ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρέσβοστ, ο νέος Πάπας, κατάγεται από το Σικάγο και είναι 69 ετών. Έγινε καρδινάλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο μόλις το 2023.

Ήταν πρώην ηγέτης του τάγματος των Αυγουστινιανών, ενώ τοποθετήθηκε και στο πανίσχυροι γραφείο που επιβλέπει την επιλογή νέων επισκόπων από όλο τον κόσμο.

Έχει σημαντική ιεραποστολική εμπειρία στο Περού όπου έχει διατελέσει επίσκοπος.

Η εκλογή του είναι με τον τρόπο της μια έκπληξη λόγω της μακράς αντίθεση του Βατικανού στην ιδέα ενός Πάπα από τις ΗΠΑ, λόγω του καθεστώτος της υπερδύναμης και της επιρροής που έχει.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Συνεχίζει το σαφάρι επαφών στις εγγυήτριες χώρες η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενόψει της επόμενης πενταμερούς διάσκεψης, στη Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η κα. Ολγκίν, είχε την Πέμπτη συνάντηση στην Αθήνα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Κατά τη συνάντηση, η Αθήνα, έστειλε το μήνυμα πως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης συνιστά απαραίτητη συνθήκη για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE