Ζελένσκι: «Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός»

Ζελένσκι: «Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός»

Στην Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις που έχει ζητήσει η Ρωσία θα είναι την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του την Κυριακή γράφει ότι «περιμένουμε πλήρη και διαρκή κατάπαυση του πυρός από αύριο [ενν. Δευτέρα], για μια αναγκαία βάση για τη διπλωματία».

Προσθέτει ότι «δεν έχει νόημα να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα».

Αναφέρει ακόμη ότι «θα περιμένω προσωπικά τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην βρουν οι Ρώσοι νέους λόγους αναβολής και υπεκφυγές».

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του κάλεσε την Ουκρανία να συμφωνήσει σε άμεσες συνομιλίες με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιθυμεί να συναντηθεί την Πέμπτη στην Τουρκία για να συζητήσει μια πιθανή διευθέτηση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Ουκρανία πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση αυτή χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τερματίσει το αιματοκύλισμα.

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE