Video - Ρεύμα: «Ηλεκτροσόκ» για καταναλωτές - Ορατό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις - Από που θα εξαρτηθεί

Video - Ρεύμα: «Ηλεκτροσόκ» για καταναλωτές - Ορατό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις - Από που θα εξαρτηθεί

«Ηλεκτροπληξία» συνεχίζει να προκαλεί στους καταναλωτές η τιμή ρεύματος στην Κύπρο, με τους λογαριασμούς να είναι κάθε δίμηνο «φουσκωμένοι».

Ωστόσο, αν και αρκετοί καταναλωτές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, ορατό είναι το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις. Αυτή τη στιγμή το «μπαλάκι» βρίσκεται στο γήπεδο της Αρχής Ηλεκτρισμού, για την οποία τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν και επιδιώκει την αύξηση των εσόδων ώστε να καλύψει τα έξοδά της καθώς και τις αναπτυξιακές της επενδύσεις.

Όπως είπε ο Διευθυντής Γραφείου ΡΑΕΚ, Παναγιώτης Κελίρης, «για την συγκεκριμένη περίπτωση η ΡΑΕΚ δεν έχει ακόμη ενώπιον της την τελική θέση της ΑΗΚ, για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.»

Σημειώνεται ότι η ΡΑΕΚ, τα δύο προηγούμενα χρόνια, απέρριψε άλλα δύο αιτήματα της αρχής για αυξήσεις.

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση της ανώτερης διοίκησης της ΡΑΕΚ, σίγουρα θα εξεταστεί με τα δεδομένα και τη θέση που αυτή θα εκφραστεί στο αίτημα που θα υποβληθεί. Σε κάποια βάση θα τεθεί το αίτημα που θα υποβληθεί, εάν υποβληθεί και αναλόγως αιτήματος θα εξεταστεί από την ΡΑΕΚ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ΑΗΚ και ΡΑΕΚ προβούν εν τέλει σε αύξηση, η οποία πιθανόν να μεταφράζεται, σε 9% στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, τότε το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση κατά 9% του συντελεστή ΦΠΑ στο ρεύμα, θα αποτελεί δώρον άδωρο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Κόστα - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Κόστα - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE