Χαμάς: Απελευθέρωσε τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Αλεξάντερ

Χαμάς: Απελευθέρωσε τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Αλεξάντερ

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι παρέδωσε τον Ένταν Αλεξάντερ στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα τον μεταφέρει εκτός Γάζας και θα τον παραδώσει στις ισραηλινές Αρχές.

Ο 21χρονος κρατούνταν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και την αιματηρή επίθεση της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή της, η Χαμάς δήλωσε έτοιμη να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να επιδιώξει προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες επιστροφές ομήρων: Ο Αλεξάντερ θα μεταφερθεί από μια ειδική μονάδα στη στρατιωτική βάση Re'im στο Ισραήλ, όπου θα λάβει ιατρική και ψυχολογική περίθαλψη, πριν επανενωθεί με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το BBC, το Ισραήλ θα δημοσιεύσει βίντεο από την απελευθέρωσή του μόνο με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE