Η κακοκαιρία Ines «χτυπά» την Ιταλία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους – Κίτρινος συναγερμός σε Σικελία και Καλαβρία

Η κακοκαιρία Ines «χτυπά» την Ιταλία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους – Κίτρινος συναγερμός σε Σικελία και Καλαβρία

Μεγάλη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας έφερε η κακοκαιρία Ines, με έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες στη Σικελία, που επεκτείνονται στην Καλαβρία και την Απουλία.

Διάσπαρτες βροχοπτώσεις, κυρίως καταιγίδες, αναμένονται και στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου.

Το βράδυ της Πέμπτης (15/5), ισχυροί βόρειοι άνεμοι, κατά τόπους θυελλώδεις, θα ενισχυθούν στη Λομβαρδία, ιδίως στις νότιες περιοχές, και στην Εμίλια-Ρομάνια.

Με βάση τα φαινόμενα που προβλέπονται και αυτά που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, έχει εκδοθεί κίτρινος συναγερμός για σήμερα για τον κίνδυνο καταιγίδων στη Σικελία. Κίτρινος συναγερμός έχει εκδοθεί, επίσης, για το Μολίζε, την Απουλία, τη Βασιλικάτα, την Καλαβρία και το μεγαλύτερο μέρος της Εμίλια-Ρομάνια, όπως μεταδίδει η ιταλική RAI.

Κλειστά τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της Σικελίας

Μετά την κήρυξη κίτρινου συναγερμού λόγω της κακοκαιρίας Ines, οι δήμαρχοι του Αγκριτζέντο, της Κατάνια και της Ραγκούσα υπέγραψαν διάταγμα με το οποίο διατάσσεται το κλείσιμο όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων, όπως και των νηπιαγωγείων, των νεκροταφείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των πολιτιστικών χώρων.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

Αλλαγές στη σιδηροδρομική κυκλοφορία αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Σικελία, λόγω της προειδοποίησης για τις άσχημες καιρικές συνθήκες που εξέδωσε η Περιφερειακή Πολιτική Προστασία της Σικελίας.

Συγκεκριμένα, οι γραμμές Lercara Diramazione-Caltanissetta Xirbi, Catania-Caltagirone και Caltanissetta-Modica θα παραμείνουν κλειστές. Οι πρώτες πρωινές αμαξοστοιχίες στις γραμμές Marsala-Piraineto, Aragona-Canicattì και Siracusa-Modica θα ακυρωθούν επίσης.

Πορτοκαλί συναγερμός στην Καλαβρία

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται, επίσης, σε ολόκληρη την περιοχή της Καλαβρίας. Το κίτρινο επίπεδο συναγερμού, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για όλη τη σημερινή ημέρα (15/5), έχει αναβαθμιστεί σε πορτοκαλί μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα, 16 Μαΐου.

Η περιφερειακή πολιτική προστασία προειδοποιεί για πιθανά φαινόμενα καταιγίδων, με σημαντικές συνέπειες. Πιθανές είναι επίσης οι πλημμύρες σε ποτάμια με μεγάλες λεκάνες απορροής.

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE