Οι άνθρωποι που παίρνουν το κινητό μαζί τους στην τουαλέτα, συνήθως διαθέτουν 9 χαρακτηριστικά

Οι άνθρωποι που παίρνουν το κινητό μαζί τους στην τουαλέτα, συνήθως διαθέτουν 9 χαρακτηριστικά

Μήπως παίρνετε το κινητό μαζί σας και στην τουαλέτα; Μπορεί πλέον, να γίνεται αυτόματα, μέχρι που, η τουαλέτα μετατρέπεται σε ψηφιακή απόδραση.

Οι άνθρωποι που στρώνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί, έχουν αυτά τα 9 απρόσμενα χαρακτηριστικά

Στο άρθρο αυτό, μπορεί να μην σας παροτρύνουμε να σταματήσετε να παίρνετε το κινητό σας στο μπάνιο, αποκαλύπτουμε ωστόσο, 9 γνωρίσματα της προσωπικότητάς σας, που αποκαλύπτει η συγκεκριμένη συνήθεια.

Οι άνθρωποι που παίρνουν το κινητό μαζί τους στην τουαλέτα, συνήθως διαθέτουν 9 χαρακτηριστικά

Ανάγκη για ένα διάλειμμα

Tροφοδοτούν τον FOMO τους

Είναι πολυπράγμονες

Αναζητούν συναισθηματική ασφάλεια

Έχουν την τάση να χρονοτριβούν

Περιέργεια και διαρκής ανάγκη για πληροφορίες

Θέλουν να έχουν τον έλεγχο μέσα από μικρές συνήθειες

Αγνοούν την ανάγκη για αυθεντικό μοναχικό χρόνο

Έχουν ανάγκη τoν προσωπικό χώρο που δεν μπορούν να βρουν αλλού

Ανάγκη για ένα διάλειμμα

Όταν πηγαίνετε στο μπάνιο με το κινητό σας, μπορεί στην πραγματικότητα να έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα. Ένα διάλειμμα για το μυαλό, ενισχύει την ευημερία, ειδικά ανθρώπων που έχουν να διαχειριστούν ταυτόχρονα πολλές ευθύνες.

Οι άνθρωποι που καθαρίζουν ενώ μαγειρεύουν, συνήθως έχουν αυτά τα 8 χαρακτηριστικά


Μερικά λεπτά μοναχικότητας, είναι πολύτιμα. Αν με τη συνήθεια αυτή όμως, αναζητάτε περισπασμούς, και όχι ουσιαστική ηρεμία, αυτό μπορεί να μαρτυρά την τάση σας ν’ αποφεύγετε, πάση θυσία, την ανία.

Σε όλους αξίζει ένα διάλειμμα. Όμως, το άσκοπο σκρολάρισμα, δεν σας ηρεμεί πραγματικά – αντίθετα γεμίζει το μυαλό σας με άχρηστες πληροφορίες.

Τροφοδοτούν τον FOMO τους

Κάποιοι, σκρολάρουν σχεδόν αδιάλειπτα, επειδή φοβούνται μήπως μείνουν πίσω από τις εξελίξεις. Ο FOMO είναι η κυρίαρχη ανησυχία την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: “Μήπως ήρθε κανένα email και δεν το είδα;”, “λες να έχω κανένα μήνυμα;”.

Αν δεν αποχωρίζεστε το κινητό σας ούτε την ώρα του μπάνιου, αυτό είναι ένα σημάδι πως πάσχετε από το σύνδρομο FOMO (Fear of Missing Out). Όμως, ο James Clear, έχει παρατηρήσει πως, κάθε μας ενέργεια, είναι ένα βήμα προς τον άνθρωπο που επιθυμούμε να γίνουμε.

Το να πηγαίνετε στο μπάνιο με το κινητό σας, δεν αποτελεί πραγματική ανάγκη, αλλά μόνο συνήθεια που έχετε αποκτήσει λόγω ενός φόβου που έχει δημιουργήσει η ψηφιακή εποχή.

Είναι πολυπράγμονες

Το σκρολάρισμα ακόμη και στο μπάνιο, είναι συνήθεια που υποδηλώνει πως, νιώθετε την πίεση να είστε παραγωγικός κάθε στιγμή της ημέρας – ακόμη και προλαβαίνοντας να ανεβάσετε stories στο Instagram.

Σύμφωνα με το News Medical, τα άτομα με υψηλά επίπεδα στρες, μπορεί να κάνουν multitasking σε αναπάντεχα περιβάλλοντα. Όταν το μυαλό δεν έχει χρόνο να ξεκουραστεί, μπορεί ακόμη και το μπάνιο να θεωρείτε ευκαιρία για ενημέρωση.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, οι άνθρωποι που παίρνουν το κινητό και ασχολούνται μ’ αυτό ακόμη και στο μπάνιο, δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί -απλώς δεν μπορούν να ηρεμήσουν.

Αναζητούν συναισθηματική ασφάλεια

Είναι περίεργο να αναζητά κανείς συναισθηματική ασφάλεια στο μπάνιο. Και όμως καμιά φορά, βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν.

Εν μέσω μιας απαιτητικής ημέρας, βρίσκετε την ευκαιρία να δείτε μια ανάρτηση που σας κάνει να νιώστε καλύτερα, να μιλήσετε με φίλους που θα σας στηρίξουν, να βρείτε ένα ευχάριστο αστείο που θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Όλα τα παραπάνω, είναι μορφές ηρεμίας και ασφάλειας. Το κινητό μετατρέπεται σε άμεση συναισθηματική βοήθεια.

Δεν είναι κακό, αλλά η υπερβολική εξάρτηση από το κινητό για παροχή συναισθηματικής ασφάλειας, μαρτυρά ότι υπάρχει ανάγκη βαθύτερης και ουσιαστικότερης σύνδεσης με τους ανθρώπους.

Έχουν την τάση να χρονοτριβούν

Το μπάνιο είναι ένα ασφαλές σημείο και διασφαλίζει ιδιωτικότητα. Το σκρολάρισμα στην τουαλέτα, μπορεί να αποκαλύψει πως έχετε την τάση να χρονοτριβείτε, να αναβάλλετε τη διεκπεραίωση των καθηκόντων σας, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αντί δηλαδή να αναλάβετε άμεσα την υλοποίησή τους, εσείς προτιμάτε να σπαταλάτε τον χρόνο σας στο τηλέφωνο. Όταν τα δύο λεπτά, γίνονται πέντε και μετά δέκα, καταλαβαίνετε πόσο χρόνο έχετε αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτος.

Σε όλους συμβαίνει και όλοι μας κάποια στιγμή, αντί να συντάσσουμε ένα σημαντικό email, γεμίζαμε το καλάθι των αγορών μας.

Αν παρατηρείτε πως, ξοδεύετε πολύ χρόνο κάθε φορά που επισκέπτεστε το μπάνιο λόγω του κινητού, είναι καιρός να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και να παραδεχτείτε τι είναι αυτό που αποφεύγετε.

Περιέργεια και διαρκής ανάγκη για πληροφορίες

Αν στο κινητό σας βλέπετε περιεχόμενο ενημερωτικού ή παιδαγωγικού περιεχομένου, αν διαβάζετε τις ειδήσεις για παράδειγμα, τότε αυτή η συνήθεια, μαρτυρά ότι είστε άνθρωπος της γνώσης.

Όπως έχει παρατηρήσει και ο Adam Grant όσο πιο συχνά επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες, τόσο πιο αποτελεσματικά αλλάζουμε. Πράγματι, ορισμένοι άνθρωποι επωφελούνται από μικρό – στιγμές ενημέρωσης και μάθησης.

Αρκεί, οι πληροφορίες σας να είναι πραγματικά ενημερωτικές και όχι να σας προκαλούν brain rot. Αν δηλαδή, ικανοποιείτε την περιέργειά σας με τρόπο επιμορφωτικό, τότε το διάβασμα στην τουαλέτα, είναι μια καλή συνήθεια.

Θέλουν να έχουν τον έλεγχο μέσα από μικρές συνήθειες

Αν οι μέρες σας είναι χαοτικές, τότε ένα διάλειμμα στο μπάνιο, “παρέα” με το κινητό, μπορεί να σας δημιουργεί μια αίσθηση τάξης.

Αν η μέρα σας έχει πολλές απαιτήσεις, όταν πηγαίνετε στο μπάνιο, ανακτάτε το αίσθημα του ελέγχου – ακόμη και αν το μόνο που κάνετε είναι άκοπο σκρολάρισμα.

Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται ανασφάλεια, αναζητά σταθερότητα στις μικρές συνήθειες.

Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε ποιες είναι οι ουσιαστικές αλλαγές που θα σας παρέχουν ασφάλεια, παρά να εμμένετε σε μικρές συνήθειες.

Αγνοούν την ανάγκη για αυθεντικό μοναχικό χρόνο
Το σκρολάρισμα, σας στερεί τον ουσιαστικό χρόνο με τη σκέψη σας. Το κινητό εμποδίζει να καλλιεργήσετε την αυτογνωσία σας.

Σύμφωνα με το Psychology Today, πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να παραμείνουν ήρεμοι μέσα στην ημέρα, μόνοι τους και σιωπηλοί, ακόμη και για λίγα λεπτά.

Αν ενστικτωδώς πιάνετε το κινητό σας, αυτό δείχνει πως, δεν νιώθετε άνετα με την ηρεμία. Αξίζει όμως, να καλλιεργήσετε αυτή τη συνήθεια.

Έχουν ανάγκη τoν προσωπικό χώρο που δεν μπορούν να βρουν αλλού

Ας μην παραβλέπουμε αυτό το τελευταίο στοιχείο: Κάποιες φορές, το σκρολάρισμα είναι το μοναδικό διάλειμμα από τις εξωτερικές απαιτήσεις. Το ζητούμενο είναι να βρείτε ποιοτικό, προσωπικό χώρο.

Με ένα γεμάτο πρόγραμμα, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρετε αυτό και έτσι, αποδράτε “ψηφιακά” κατά τη διάρκεια των λίγων λεπτών στο μπάνιο.

Αν είστε μονίμως με το κινητό στο μπάνιο, αυτό μπορεί να σημαίνει πως, πασχίζετε να βρείτε λίγο χρόνο μόνος / – η σας.

Για ορισμένους, ο χρόνος στην τουαλέτα, είναι η μοναδική στιγμή όπου μπορούν να ηρεμήσουν, μακριά από τις απαιτήσεις όλων των άλλων. Αξίζει να βρείτε τρόπους και χώρο, ώστε να ηρεμήσετε και εκτός του μπάνιου.

Είτε με μια βόλτα χωρίς το κινητό σας, ένα διάλειμμα, την ανάγνωση ενός βιβλίου, μπορείτε να βρείτε λίγη ηρεμία.

Tip: Η δύναμη της συνήθειας

Η αλήθεια είναι πως, η συνήθεια του σκρολαρίσματος, αποκαλύπτει διάφορες πτυχές του χαρακτήρα μας. Μπορεί να μαρτυρά ότι, έχουμε ανάγκη από περισπασμό, ενημέρωση, ή άνεση.

Το κυριότερο είναι να καταλάβετε το “γιατί” πίσω από τη συνήθεια αυτή. Η επίγνωση, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που θα σας οδηγήσει στην αλλαγή και την ενδυνάμωση.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι ούτε θετικά, ούτε αρνητικά από μόνα τους. Είναι μόνο στοιχεία.

Αν το σκρολάρισμα στο μπάνιο είναι για εσάς κάτι δημιουργικό ή παιδαγωγικό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως, σας κάνει να χρονοτριβείτε ή σας δημιουργεί άγχος, ίσως πρέπει να το σταματήσετε.

Καμιά φορά, έχουμε ανάγκη από ένα διάλειμμα από το χάος που επικρατεί γύρω μας. Καμιά φορά, πρέπει να παραδεχτούμε πως, μια ασυναίσθητη συνήθεια, δεν μας κάνει καλό.

Έχετε τη δυνατότητα να την αλλάξετε. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μικρές αλλαγές, δώστε προσοχή στις συνήθειές σας. Δηλαδή, αφήστε το κινητό σας σε έναν άλλο χώρο.

Πάρτε ανάσες, σκεφτείτε βαθιά, ουσιαστικά. Κατανοώντας τα διακριτικά σημάδια αυτής της συνήθειας, μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στις φαινομενικά αθώες καθημερινές σας επιλογές.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα είπαν από κοντά ΠτΔ και Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – Δείτε φωτογραφίες

Τα είπαν από κοντά ΠτΔ και Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – Δείτε φωτογραφίες

Άρπαξε την ευκαιρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και χαιρέτησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE