Επαφές στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επαφές στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα έχει σήμερα επαφές με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ενώ θα συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος μετέβη την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, αμέσως μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στη Μάλτα, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Το πρωί της Παρασκευής καταφθάνει στο Ισραήλ και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, έχοντας ολοκληρώσει τις επίσημες επαφές του στην ιορδανική πρωτεύουσα.
 
Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου έχει προγραμματιστεί για το πρωί, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.
 
Τα ενεργειακά αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνάντηση, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα συνεκμετάλλευσης, αλλά και τις εξελίξεις μετά την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ».
 
Το απόγευμα, ο Πρόεδρος και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα μεταβούν στη Ραμάλα, για να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.
  
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στις δύο συναντήσεις σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα θα συζητηθεί το θέμα της πρωτοβουλίας του Προέδρου Αναστασιάδη για ξεχωριστές προσκλήσεις των δύο πλευρών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
Παράλληλα, αναμένεται ότι η κυπριακή πλευρά θα μεταφέρει αμφίδρομα μηνύματα προς τα δύο μέρη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη δημιουργία συνθηκών εξομάλυνσης που θα επιτρέψουν την επιστροφή στον ειρηνευτικό διάλογο.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE