Ο Αρχιεπίσκοπος, κληθείς να σχολιάσει τα θέματα που θα εξετάσει η Σύνοδος την ερχόμενη Πέμπτη, ανέφερε πως «είναι πολλές επιστολές που έρχονται από παντού για την θέση του Μητροπολίτη Πάφου στα διάφορα θέματα. Για αυτό θα τον καλέσουμε να δώσει απαντήσεις, να δώσει εξηγήσεις για αυτή την συμπεριφορά του».
Ερωτηθείς κατά πόσο αναφέρεται σε θέσεις ή αν μιλά για συγκεκριμένες κατηγορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε «για διάφορα» προσθέτοντας πως δεν το θέμα θα εξετάσει η Σύνοδος την Πέμπτη.
Σε ερώτηση κατά πόσο θα γίνει δίκη την Πέμπτη ή απλά θα ακούσουν τον Μητροπολίτη Πάφου στην Ιερά Σύνοδο, σημείωσε πως ο Μητροπολίτης θα ακούσει πρώτα τις κατηγορίες και ύστερα θα απαντήσει. Για το ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια μέτρα, ο Κύπρου Γεώργιος απάντησε ότι «θα ακουστεί πρώτα η θέση μας, η θέση του και μετά θα δούμε».
Σε σχέση με την κάρα του Αποστόλου Παύλου και ερωτηθείς κατά πόσο έχει κάποια επαφή με τον νέο Ποντίφικα, ανέφερε πως «σήμερα γίνεται η ενθρόνιση» για να προσθέσει πως είναι με θεσμό με τον οποίο συνομιλούν «και οπωσδήποτε θα ξαναεπανέλθει το θέμα».
Σε ερώτηση πως αντιδρά η Σύνοδος όταν ένα μέλος της Συνόδου αποκαλεί τον πάπα «υπηρέτη του σκότους» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημείωσε πως θα τα δει η Σύνοδος, για αυτό, συνέχισε «έχουμε συγκαλέσει την Σύνοδο, γιατί πρέπει κάποια πράγματα τα οποία εκθέτουν και την εικόνα της Εκκλησίας μας - όχι στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό - να βρουν την λύση τους». Είναι, όπως είπε, στη διάθεση της Συνόδου να εξετάσει όλα τα πράγματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Σε ερώτηση κατά πόσο μόνο από εκκλησιαστικές επιτροπές γίνονται οι καταγγελίες ή και από άλλους, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «από παντού». Ερωτηθείς κατά πόσο έχει διασταυρώσει ότι οι θέσεις αυτές είναι σωστές, είπε ότι «δεν θα καταδικάσουμε κάποιον χωρίς να ακούσουμε τις απόψεις του».