Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σήμερα, λέει το Κίεβο

Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σήμερα, λέει το Κίεβο

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας είπε σήμερα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προκειμένου να εκφοβίσει την Ουκρανία και τη Δύση.

Η εκτόξευση κατά τη διάρκεια της νύχτας διατάχθηκε να γίνει από τη ρωσική περιφέρεια Σβερντλόφσκ, ανέφερε η υπηρεσία GUR σε μια ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram. Προστίθεται πως η εμβέλεια του πυραύλου ξεπερνάει τα 10.000 χιλιόμετρα.

«Προκειμένου να ασκήσει επιδεικτικά πίεση και να εκφοβίσει την Ουκρανία, και επίσης κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η επιτιθέμενη χώρα Ρωσία σκοπεύει να διεξάγει μια εκτόξευση, για σκοπούς «εκπαίδευσης και μάχης», ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 ...», λέει η GUR στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE