Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σήμερα, λέει το Κίεβο

Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σήμερα, λέει το Κίεβο

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας είπε σήμερα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προκειμένου να εκφοβίσει την Ουκρανία και τη Δύση.

Η εκτόξευση κατά τη διάρκεια της νύχτας διατάχθηκε να γίνει από τη ρωσική περιφέρεια Σβερντλόφσκ, ανέφερε η υπηρεσία GUR σε μια ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram. Προστίθεται πως η εμβέλεια του πυραύλου ξεπερνάει τα 10.000 χιλιόμετρα.

«Προκειμένου να ασκήσει επιδεικτικά πίεση και να εκφοβίσει την Ουκρανία, και επίσης κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η επιτιθέμενη χώρα Ρωσία σκοπεύει να διεξάγει μια εκτόξευση, για σκοπούς «εκπαίδευσης και μάχης», ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 ...», λέει η GUR στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Επιδόθηκαν αργά την Παρασκευή οι εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Αστυνομίας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.