Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της δίωρης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τη Δευτέρα (19/5), ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για άμεση έναρξη συνομιλιών.

Το βράδυ της Δευτέρας (19/5), το Κρεμλίνο ουσιαστικά διευκρίνισε μέσω του εκπροσώπου του, Γιούρι Ουσακόφ ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για ανταλλαγή εννέα Ρώσων με εννέα Αμερικανούς σε ανταλλαγή κρατουμένων στο πλαίσιο των συζητήσεων για βελτίωση των διμερών σχέσεων, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Οι δύο πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της εξομάλυνσης των (διμερών) σχέσεων» ανέφερε ακόμη ο Ουσακόφ.

Πούτιν και Τραμπ «συζήτησαν πολλά θέματα», μεταξύ των οποίων και αυτό του Ιράν. Ο Πούτιν χαιρέτισε την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και προσέφερε τη βοήθεια της Μόσχας.

Ο Ουσακόφ προσέθεσε ότι ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της «ειλικρινούς συζήτησης», όπως την χαρακτήρισε ο Ουσακόφ, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για όλα τα θέματα». Η συζήτηση αυτή ήταν «ουσιαστική και πολύ χρήσιμη» συνόψισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE