Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας που εντάσσεται στον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μετάβαση της χώρας μας σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο: την οικονομία της γνώσης, με έμφαση στην αξιοποίηση του επιστημονικού και επαγγελματικού κεφαλαίου της κυπριακής διασποράς.

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Invest Cyprus και το ΚΕΒΕ, έχει ήδη προσελκύσει εντυπωσιακό ενδιαφέρον, με πάνω από 750 Κύπριους του Ηνωμένου Βασιλείου, , νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές, να συμμετέχουν.

Η μαζική ανταπόκριση αποτελεί ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής, αντανακλώντας το διαρκώς ενισχυόμενο κύρος της κυπριακής οικονομίας στους τομείς της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιστημονικής έρευνας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη από 20 μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και Κέντρα Αριστείας, με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων της σύγχρονης κυπριακής αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τον Επαναπατρισμό Ταλέντου, το οποίο καταρτίστηκε ως αποτέλεσμα μιας ενιαίας στρατηγικής προσέγγισης από τα συναρμόδια Υπουργεία. Το Σχέδιο αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της σύνδεσης με τους Κύπριους του εξωτερικού και περιλαμβάνει πολιτικές που αφορούν την εργασία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φορολογία, την παιδεία και την οικογενειακή επανένταξη. Πρόκειται για μια συνεκτική και στοχευμένη δέσμη μέτρων που διαμορφώνει το πλαίσιο, ώστε κάθε Κύπριος και Κύπρια που διαπρέπει στο εξωτερικό να μπορεί να επιστρέψει και να συνεχίσει τη σταδιοδρομία και τη ζωή του στην πατρίδα.

Η Κύπρος του σήμερα, με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αισθητή μείωση της ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά, αύξηση της απασχόλησης στο υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε, αυξημένες ευκαιρίες και ένα θεσμικό περιβάλλον που προάγει τη σταθερότητα, την καινοτομία και την ασφάλεια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί πίσω το ανθρώπινο δυναμικό της και να επενδύσει στη δημιουργικότητα και στις δεξιότητές του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δύο θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρωτοβουλία «Minds in Cyprus» σηματοδοτεί την αρχή μιας συντονισμένης εθνικής προσπάθειας: να μετατρέψουμε τη φυγή μυαλών σε επιστροφή προοπτικής, αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο απόθεμα της πατρίδας μας.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα συνοδεύσουν στο Λονδίνο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημος Δαμιανού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο θα μεταδίδεται διαδικτυακά στο https://youtu.be/edx7GGTFiTs.

Την επόμενη, 22 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ελσίνκι, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Φινλανδικής Δημοκρατίας, κ. Αλεξάντερ Στουμπ, για διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει επαφές με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE