Το Ισραήλ ανακοινώνει είσοδο 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα

Το Ισραήλ ανακοινώνει είσοδο 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο σήμερα στη Γάζα 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ, αφού επέτρεψε χθες, Τρίτη, να περάσουν 93 φορτηγά και περίπου δέκα τη Δευτέρα έπειτα από περισσότερους από δυόμισι μήνες πλήρους αποκλεισμού του κατεστραμμένου από τον πόλεμο παλαιστινιακού εδάφους.

«Εκατό φορτηγά που ανήκουν στον ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια - συγκεκριμένα αλεύρι, βρεφικές τροφές και ιατρικό εξοπλισμό - εισήλθαν σήμερα (Τετάρτη) στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ», δηλώνει σε ανακοίνωση ο Cogat, ο οργανισμός του υπουργείου Άμυνας που εποπτεύει τις πολιτικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι λόγω προβλημάτων στη διανομή, καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε ο Οδυσσέας - Θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που έδωσε

Κατέθεσε ο Οδυσσέας - Θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που έδωσε

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο οποίος κλήθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Θέμιστο Αρναούτη με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα να προβεί σε γραπτή κατάθεση για όλα όσα δήλωσε δημοσίως.