Εορτολόγιο: Ποιο γνωστό όνομα γιορτάζει σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου

Εορτολόγιο: Ποιο γνωστό όνομα γιορτάζει σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου

Εορτολόγιο: Σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, είναι Αγίων Αιμιλίου και Κάστου, Αγίου Κοδράτου μάρτυρος.

Γιορτάζουν:

Αιμιλία, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Αιμίλιος, Μίλιος
Κόδρος, Κόδρα

Παγκόσμιες ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Γεγονότα στις 22 Μαΐου

1176 Οι Ασασίνοι πραγματοποιούν απόπειρα δολοφονίας του Σαλαντίν κοντά στο Χαλέπι.
1455 Πόλεμος των Ρόδων: ο Ριχάρδος της Υόρκης νικά και αιχμαλωτίζει τον βασιλιά Ερρίκο ΣΤ' της Αγγλίας.
1762 Η Σουηδία και η Πρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Αμβούργου.
1917 Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος παραιτείται, μετά την κατάληψη του Πειραιά και βομβαρδισμού της Αθήνας από δυνάμεις της Αντάντ.
1939 Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι υπογράφουν τη συμμαχία τους
1941 Β' Π.Π., Μάχη της Κρήτης Βρετανική αντεπίθεση ανακατάληψης του αεροδρομίου Μάλεμε, που κατέλαβαν Γερμανοί αλεξιπτωτιστές την προηγουμένη, αποτυγχάνει.
1947 Τίθεται σε ισχύ νόμος στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία με σκοπό την ανάσχεση του κομμουνισμού, ο οποίος θα γίνει ευρύτερα γνωστός ως Δόγμα Τρούμαν.
1960 Σεισμός μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας μεγέθους ροπής, γνωστός ως Μεγάλος Σεισμός της Χιλής, πλήττει τη νότια Χιλή. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ.
1963 Τη δημιουργία της διασυμμαχικής πυρηνικής δύναμης κρούσης εγκρίνουν στην Οττάβα οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών
1963 Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς Σπύρο Γκοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη. Ο άτυχος βουλευτής χαροπαλεύει, έχοντας πέσει σε κώμα.

ΠΗΓΗ: Thetoc.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τη στήριξή του όσον αφορά την επαναρρύθμιση της σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στο Λονδίνο για τη συνάντηση των δυο ηγετών την Τετάρτη, στη βρετανική πρωτεύουσα.

BEST OF TOTHEMAONLINE