Ισραήλ: «Τοξική αντισημιτική υποκίνηση μίσους» πίσω από τη δολοφονία υπαλλήλων στην Ουάσινγκτον

Ισραήλ: «Τοξική αντισημιτική υποκίνηση μίσους» πίσω από τη δολοφονία υπαλλήλων στην Ουάσινγκτον

Η δολοφονική επίθεση κατά δύο υπαλλήλων της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να την αποκαλεί «προϊόν τοξικής αντισημιτικής υποκίνησης μίσους κατά του Ισραήλ και των Εβραίων σε ολόκληρο τον κόσμο», δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα στην Ευρώπη ως πεδίο αυτής της επικίνδυνης ρητορικής. Η κλιμάκωση της έντασης φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη διεθνή κατακραυγή που έχει πυροδοτήσει η συνεχιζόμενη πολεμική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό για δύο μήνες, οδηγώντας σε δραματική ανθρωπιστική κρίση.

 

«Υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στην υποκίνηση αντισημιτικού μίσους και τη δολοφονία αυτή. Αυτή η υποκίνηση προέρχεται επίσης από τους ηγέτες και τους αξιωματούχους πολλών χωρών και διεθνών οργανώσεων, κυρίως στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γκίντεον Σάαρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ.

Η στάση του Ισραήλ, που εμμένει στον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και την απαγόρευση εισόδου ακόμη και στοιχειώδους ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει προκαλέσει έντονη κριτική παγκοσμίως. Η διεθνής κοινότητα, και ιδίως ευρωπαϊκές χώρες, έχει ανεβάσει τους τόνους για την επιθετικότητα του Ισραήλ, που δικαιολογεί τις ενέργειές του με τον στόχο της εξόντωσης της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων.

Χώρες που μέχρι πρότινος διατηρούσαν μετριοπαθή στάση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, έχουν πλέον εκφράσει ανοιχτά την καταδίκη τους, ενώ ακόμη και η Ουάσινγκτον δείχνει σημάδια κόπωσης και απώλειας υπομονής απέναντι στην εξέλιξη της κρίσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

Η Ολομέλεια ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί το Σύνταγμα ώστε να καταστεί εφικτή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί το δέκατο όγδοο που προβλέπεται σήμερα, και κατ’ επέκταση η άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE