Καταζητείται ένα πρόσωπο για την απόπειρα φόνου στις Βρυσούλλες - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 61χρονος
Η Αστυνομία καταζητεί ένα πρόσωπο σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου 61χρονου, που σημειώθηκε χθες στο χωριό Βρυσούλλες, της επαρχίας Αμμοχώστου.
«Συνήλθε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου και αφού εξέτασε τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, αποφάσισε όπως ο εν λόγω αρχιερέας παραμείνει επίσκοπος της Εκκλησίας Κύπρου και μέλος της Ιεράς Συνόδου. Τίθεται στη διάθεση της εκκλησίας που θα τον αξιοποιήσει, θα του δοθεί τίτλος και θέση από την Ιερά Σύνοδο. Από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει χρέη τοποτηρητού του μητροπολιτικού θρόνου Πάφου.»
Η απόφαση για «εκθρονισμό» του Τυχικού από την Μητρόπολη Πάφου λήφθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης, πολύωρης συνεδρίασης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ιερά Σύνοδος: Αποφάσισε παύση του Μητροπολίτη Τυχικού
Με το επίσημο ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην πόλη και επαρχία Πάφου για την ανάδειξη νέου Αρχιερέα, με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να ανακοινώνεται σε κατοπινό στάδιο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις