Καταδίωξη στη Θάλασσα: Tαχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας - Αστυνομικοί έριξαν πυροβολισμούς στη μηχανή του

Καταδίωξη στη Θάλασσα: Tαχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας - Αστυνομικοί έριξαν πυροβολισμούς στη μηχανή του

Στη σύλληψη χειριστή σκάφους ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, προχώρησαν μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους να σταματήσει, με αποτέλεσμα να ριχθούν εναντίον του προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 3 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλοίο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισε ταχύπλοο σκάφος το οποίο κλήθηκε να σταματήσει, χωρίς όμως ο χειριστής του να το πράξει.

Ακολούθησε καταδίωξη του ταχύπλοου από το σκάφος της Λιμενικής και στο επεισόδιο ενεπλάκη και δεύτερο σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, χωρίς όμως και πάλι ο χειριστής του σκάφους να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των μελών της Δύναμης.

Σε κάποια στιγμή το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει τα δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ρίξουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όταν ο χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των μελών της Δύναμης, οι αστυνομικοί έριξαν πυροβολισμούς στη μηχανή του ταχύπλοου με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Το ταχύπλοο μαζί με τον χειριστή του μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρνακας όπου ο άνδρας συνελήφθη για σωρεία αδικημάτων τα οποία διέπραξε στη θάλασσα.

Μεταξύ των αδικημάτων περιλαμβάνονται αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και μη συμμόρφωση σε σήμα της Αστυνομίας.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, που είναι υπήκοος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για ανάκριση ενώ διερευνάται κατά πόσον σχετίζεται με παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο οδηγός του σκάφους είναι Ιταλός υπήκοος, 68 ετών ο οποίος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα (αμελής και απερίσκεπτες πράξεις).

Τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ερεύνησαν το σκάφος χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται να καταχωρηθεί εναντίον του υπόθεση αύριο 23/5 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Η Αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι ήταν μόνος του ο οδηγός και δεν τίθεται θέμα λαθρομετανάστευσης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE