Λαβρόφ: Σχέδιο ειρήνης προς την Ουκρανία μετά την ανταλλαγή αιχμαλώτων

Λαβρόφ: Σχέδιο ειρήνης προς την Ουκρανία μετά την ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημο σχέδιο διευθέτησης προς την Ουκρανία, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνημένη ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα εργάζεται ήδη εντατικά πάνω στη δεύτερη φάση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το επόμενο στάδιο προβλέπει την κατάρτιση, από κάθε πλευρά, πρότασης εγγράφου που θα αποτυπώνει συγκεκριμένους όρους για την επίτευξη «σταθερής, μακροπρόθεσμης και συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας».

«Εμείς, από την πλευρά μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Ολοκληρώνουμε αυτή τη στιγμή τις εσωτερικές διαδικασίες για τη σύνταξη της λίστας αιχμαλώτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής με την αναλογία ‘χίλιοι προς χίλιους’», ανέφερε ο Λαβρόφ.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

ΠτΔ για Πενταμερή: Πιο σημαντική εξέλιξη ο καθορισμός επόμενων συναντήσεων

Αυτά που καταγράφηκαν στην άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη είναι οι τρεις ελάχιστες εξελίξεις που θέσαμε ως στόχο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κρατώντας ως πιο σημαντική εξέλιξη τον καθορισμό των επόμενων συναντήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE