New York Times: Ρωσικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

New York Times: Ρωσικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Η Ρωσία, πιθανώς, σχεδιάζει να εντάξει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή στο ενεργειακό σύστημα της Ρωσίας, καθώς κατασκευάζει γραμμές ηλεκτροδότησης προς την κατεύθυνση του πυρηνικού σταθμού, γράφει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη έκθεση της Greenpeace.

Τους τελευταίους τρεις μήνες η Ρωσία κατασκεύασε περίπου 80 χιλιόμετρα γραμμών ηλεκτροδότησης μεταξύ της κατεχόμενης Μαριούπολης και του κατεχόμενου Μπερντνιάσκ έως την Αζοφική θάλασσα, όπως δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες έλαβε η Greenpeace.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE