Νέα απάτη μέσω διαδικτύου: Απέσπασαν €56.000 από 76χρονο με ψεύτικη επένδυση σε μετοχές και κρυπτονομίσματα

Νέα απάτη μέσω διαδικτύου: Απέσπασαν €56.000 από 76χρονο με ψεύτικη επένδυση σε μετοχές και κρυπτονομίσματα

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε χθες από 76χρονο από την Λεμεσό, ότι κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2024, εντόπισε διαφήμιση στο διαδίκτυο για αγορά κρυπτονομισμάτων και επένδυση σε μετοχές με εξασφαλισμένο κέρδος. Ο 76χρονος, αφού ακολούθησε απατηλό σύνδεσμο, άγνωστα πρόσωπα επικοινώνησαν μαζί του και αφού εξασφάλισαν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, του απέσπασαν μεταξύ της χρονικής περιόδου Νοέμβριος του 2024 – Μάρτιο του 2025, χρηματικό ποσό πέραν των €56.000.

Με αφορμή την νέα αυτή υπόθεση απάτης, η Αστυνομία υπενθυμίζει στο κοινό την ανάγκη για αυξημένη προσοχή σε διαδικτυακές επενδυτικές προτάσεις και καλεί τους πολίτες να επαληθεύουν την αξιοπιστία οποιασδήποτε πλατφόρμας πριν από την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.