Νέο μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν: Αν διαπιστώσουμε ότι μας εκμεταλλεύεται, θα αντιδράσουμε διαφορετικά

Νέο μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν: Αν διαπιστώσουμε ότι μας εκμεταλλεύεται, θα αντιδράσουμε διαφορετικά

Την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει κοινή συνάντηση με τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν αυτό είναι αναγκαίο, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε τη μέχρι τώρα απόφασή του να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε με τον πρόεδρο Πούτιν και θα δούμε πού θα βρισκόμαστε. Θα το κάνω, εάν χρειαστεί», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, όταν ρωτήθηκε εάν θα συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι, σε περίπτωση, μάλιστα, που αυτή πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Για τη μέχρι σήμερα άρνησή του να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, είπε πως το κάνει για να μην υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Αν πιστεύω ότι είμαι κοντά σε μια συμφωνία, δεν θέλω να την χαλάσω. Και πιστέψτε με, είμαι πολύ πιο σκληρός από τους ανθρώπους για τους οποίους μιλάτε», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Από εκεί και πέρα, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, τόνισε ότι θα αποφασίσει τις επόμενες δύο εβδομάδες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τη στάση της Ρωσίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω, αλλά θα σας ενημερώσω σε περίπου δύο εβδομάδες. Μέσα σε δύο εβδομάδες, θα μάθουμε πολύ σύντομα. Θα μάθουμε αν μας εκμεταλλεύεται ή όχι, και αν το κάνει, θα αντιδράσουμε λίγο διαφορετικά. Αλλά θα χρειαστεί περίπου μιάμιση εβδομάδα. Είμαι απογοητευμένος, πάντως, από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από δύο νύχτες, όπου άνθρωποι σκοτώθηκαν εν μέσω αυτού που θα αποκαλούσατε διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE