Χωριό στην Ελβετία «εξαφανίστηκε» από το χάρτη ύστερα από κατολίσθηση παγετώνα

Χωριό στην Ελβετία «εξαφανίστηκε» από το χάρτη ύστερα από κατολίσθηση παγετώνα

To γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει ένα τεράστιο σύννεφο από πάγο και χώμα να εκτοξεύεται πάνω από το χωριό Μπλάτεν στην Ελβετία την Τετάρτη (28/5) καταπλακώνοντας τα σπίτια του χωριού.

Λάσπη και πέτρες έπεσαν στην κοιλάδα όπου ήταν χτισμένο το χωριό. Υπολογίζεται ότι περίπου το 90% της κοινότητας, που συνήθως φιλοξενεί περίπου300 άτομα, καλύφθηκε από την κατολίσθηση. Σύμφωνα με τις αρχές, ένα άτομο είναι αγνοούμενο.

Οι αρχές ανέμεναν κατολίσθηση του παγετώνα γι’ αυτό και το χωριό είχε εκκενωθεί. «Συνέβη το αδιανόητο. Χάσαμε το χωριό μας, αλλά όχι τις καρδιές μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Μπλάτεν, Ματίας Μπέλβαλντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect