ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή αναβάθμιση της Κύπρου από Moody's

Διπλή αναβάθμιση της Κύπρου από Moody's

Σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στο "B1" ,από "Β3", της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s.

Επίσης, οι Moody`s έθεσαν σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ επιβεβαίωσαν την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου.

Ο οίκος επικαλείται ως κύριο λόγο της αναβάθμισης την ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία και την προσδοκία ότι ο τομέας των εξαγωγών θα συνεχίσει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και θα ενισχυθεί τώρα από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Δεύτερος λόγος είναι η σταθερή υπερ-απόδοση των δημοσιονομικών στόχων λόγω της αυστηρής εφαρμογής του προϋπολογισμού και καλύτερων, από τις αναμενόμενες, επιδόσεων στην οικονομική ανάπτυξη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top