Πράσινο φως στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για 500.000 απελάσεις μεταναστών από τη Νότια Αμερική

Πράσινο φως στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για 500.000 απελάσεις μεταναστών από τη Νότια Αμερική

Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει ένα πρόγραμμα της διακυβέρνησης Μπάιντεν, το οποίο επέτρεπε σε πάνω από 500.000 μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα να ζουν και να εργάζονται προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν υπολογιστούν και προηγούμενες αποφάσεις, σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες είναι νομικά «στον αέρα» και κινδυνεύουν με απέλαση.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον Μάιο που το Ανώτατο Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών του Τραμπ να ανακαλέσει το προσωρινό νομικό καθεστώς των μεταναστών. Με προηγούμενη απόφασή του το Δικαστήριο είχε επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακαλέσει ένα άλλο προσωρινό πρόγραμμα που παρείχε άδειες εργασίας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τη Βενεζουέλα.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε με γρήγορη διαδικασία έπειτα από την έφεση του αμερικανικού Δημοσίου μετά το προσωρινό μπλόκο από δικαστή στη Βοστώνη.

Δύο φιλελεύθεροι δικαστές, η Σόνια Σοτομαγιόρ και η Κέτανι Μπράουν Τζάκσον, διαφώνησαν και εξηγούν στο σκεπτικό τους ότι «οι ζωές μισού εκατομμυρίου ανθρώπων θα αποδιοργανωθούν γύρω μας μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν για το καθεστώς τους».

Το CNN επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε κατώτερα δικαστήρια, θα επιτρέψει πάντως στην κυβέρνηση να επισπεύσει τις απελάσεις όσων είχαν προηγουμένως επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE