ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να απειληθεί από την τρομοκρατία

Αβέρωφ: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να απειληθεί από την τρομοκρατία

Οι δημοκρατικές αρχές και αξίες δεν εκβιάζονται από τρομοκρατικά χτυπήματα και θα πρέπει να βρεθούν οι σωστές πολιτικές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο Συνεδρίου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου είπε η τρομοκρατία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ενότητα και αποφασιστικότητα ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου και  με ένα και μοναδικό ξεκάθαρο μήνυμα, "ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να απειληθεί από την τρομοκρατία".

" Όσο και αν είναι δραματικά τα γεγονότα, πέραν από την έκφραση της αγανάκτησης, αλλά και της συμπαράστασης στον Γαλλικό λαό, πρέπει όλοι να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας σε όλα τα επίπεδα, ότι στον σύγχρονο κόσμο, οι δυτικές αξίες, οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές μετά από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο από ακραίες καταστάσεις", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν το τρομοκρατικό κτύπημα στη Γαλλική πρωτεύουσα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως τρομοκράτες έχουν παρεισφρήσει μαζί με το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ο ίδιος θεωρεί πως τέτοιες αναλύσεις "μπορεί να στερούνται πραγματικών δεδομένων".

"Αν αυτά συνέβαιναν σε Ελλάδα ή στην  Ιταλία, που είναι οι κύριες χώρες υποδοχής του προσφυγικού κύματος τότε ναι, αλλά θεωρώ ότι στην Γαλλία δεν υπήρξε έντονο προσφυγικό κύμα, όμως είναι μια κοινωνία στην οποία ζουν εκατομμύρια άνθρωποι από άλλες χώρες και σε αυτούς πολλοί μουσουλμάνοι", ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, τονίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρούμε τον κάθε μουσουλμάνο και τρομοκράτη.

Επανέλαβε, τέλος, πως χρειάζεται αποφασιστικότητα και σωστές πολιτικές ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top