«Έντονη λύπη» Κομισιόν για ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση δασμών στο χάλυβα

«Έντονη λύπη» Κομισιόν για ανακοίνωση Τραμπ για αύξηση δασμών στο χάλυβα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε το Σάββατο ότι «εκφράζει έντονη λύπη» για την ανακοινωθείσα αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο από 25% σε 50%, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους παγκόσμιους παραγωγούς χάλυβα και εντείνοντας τον εμπορικό του πόλεμο.

«Εκφράζουμε την έντονη λύπη μας για την ανακοινωθείσα αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα από 25% σε 50%», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δήλωσή του μέσω email.

«Η απόφαση αυτή προσθέτει επιπλέον αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία και αυξάνει το κόστος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η αύξηση των δασμών υπονομεύει επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη μιας διαπραγματευτικής λύσης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέλαβαν στο Νοσοκομείο τον 48χρονο για την άγρια συμπλοκή στη Λάρνακα - Ψάχνουν άλλους τρεις

Συνέλαβαν στο Νοσοκομείο τον 48χρονο για την άγρια συμπλοκή στη Λάρνακα - Ψάχνουν άλλους τρεις

Υπό σύλληψη τέθηκε ένα πρόσωπο για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λάρνακα το Σάββατο (17/1) στη Λάρνακα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE