«Το πόρισμα θα είναι καταπέλτης» – Ξεσπά η μητέρα του Κυριάκου Όξυνου για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ

«Το πόρισμα θα είναι καταπέλτης» – Ξεσπά η μητέρα του Κυριάκου Όξυνου για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ

Έντονη ήταν η παρέμβαση της μητέρας του Κυριάκου Όξυνου στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του τηλεοπτικού σταθμού Sigma, στον απόηχο της ολοκλήρωσης των καταθέσεων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ.

Εξήρε τη στάση της Ερευνητικής Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε «ανθρώπινη, λογική και υπομονετική», ενώ επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Επιτροπής για το γεγονός ότι ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων – σε αντίθεση, όπως είπε, με άλλους καταθέτες που εξέφρασαν απλά λύπη.

«Δεν είναι ο Πρόεδρος και η Επιτροπή που οφείλουν συγνώμη, αλλά όσοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε. Εκτιμά μάλιστα πως το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής θα είναι καταπέλτης.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο των καταθέσεων, είπε πως ένιωσε «υποτίμηση της νοημοσύνης» από τις τοποθετήσεις αξιωματούχων. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ενσυναίσθηση, αυτοκριτική ούτε συναισθηματική νοημοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, όπως είπε, έμαθε τη λέξη ΤΑΚΑΤΑ το 2023, μετά τον θάνατο του γιου της, ενώ μέσα από την έρευνα του δικηγόρου της οικογένειας αποκαλύφθηκε η έκταση του προβλήματος, το οποίο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» που απειλεί ολόκληρη την πολιτεία.

«Κτυπούσε καμπανάκι από το 2013 – 2017. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έστελνε 73 κοινοποιήσεις στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών χωρίς ανταπόκριση. Κάποιος λέει ψέματα ότι δεν είχε ιδέα», τόνισε. Πρόσθεσε, πως επιστολές πολιτών το 2015 και 2016 προειδοποιούσαν για το πρόβλημα, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου χιλιάδες υποψήφια θύματα. Κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη», κατήγγειλε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Εφιαλτικά σενάρια για ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Ανασύνταξη ή πολιτική εξαφάνιση

Βουλευτικές 2026: Εφιαλτικά σενάρια για ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Ανασύνταξη ή πολιτική εξαφάνιση

Η πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Vouli.TV παρότι μη επιστημονική, ανέδειξε σημαντικές πολιτικές τάσεις, οι οποίες θα πρέπει να προκαλέσουν προβληματισμό κυρίως στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE