«Η ώρα η καλή»: Παντρεύεστε και σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα λεφτά από τα φακελάκια; Τι ζητάνε οι τράπεζες για κατάθεση

«Η ώρα η καλή»: Παντρεύεστε και σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα λεφτά από τα φακελάκια; Τι ζητάνε οι τράπεζες για κατάθεση

Υπάρχουν γενικές και ειδικές παράμετροι σε αυτό το ζήτημα στο πλαίσιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που μπορεί να ζητήσουν οι τράπεζες για τα λεφτά του γάμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Ανδρέα Κωστουρή, οι τράπεζες προσπαθούν να ελέγχουνε με το καλύτερο τρόπο τι μπαίνει στο τραπεζικό σύστημα και τι βγαίνει. Η τράπεζα διατηρεί ένα προφίλ πελάτη. Για εμένα για παράδειγμα η είναι η μισθοδοσία οπότε αν η τράπεζα δει να μπαίνουν μεγαλύτερα ποσά κτυπάει καμπανάκι.

Το ζευγάρι θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τράπεζα στην οποία θα τα καταθέσει ότι πρόκειται σύντομα να παντρευτεί και με τη σειρά της η τράπεζα θα ζητήσει ένα αποδεικτικό που συνήθως είναι το προσκλητήριο του γάμου για να δικαιολογήσει την κίνηση στον λογαριασμό. Ενδεχομένως, η τράπεζα κάνει κάποιες ερωτήσεις για να διευκρινήσεις, αλλά δεν πρέπει να προκληθεί ανησυχία στο ζευγάρι.

Υπενθύμιζε επίσης ότι υπάρχει παλαιότερη οδηγία ότι όλα τα ποσά που είναι πάνω από 10 χιλιάδες δεν μπορούν να διακινηθούν σαν μετρητά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE