ΥΠΕΣ: Συνεχίζεται η επιδότηση ανέγερσης ή επέκτασης στέγης εγκλωβισμένων

ΥΠΕΣ: Συνεχίζεται η επιδότηση ανέγερσης ή επέκτασης στέγης εγκλωβισμένων

Την επανενεργοποίηση του Σχεδίου Επιδότησης Εγκλωβισμένων Οικογενειών για Ανέγερση/Απόκτηση Κατοικίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε, το Σχέδιο προβλέπει την παραχώρηση ποσού μέχρι €15.000 ως οικονομική ενίσχυση για την ανέγερση ή την επέκταση κατοικιών στο Ριζοκάρπασο και κατά την περίοδο 2021-2023 επωφελήθηκαν από αυτό 34 νοικοκυριά με συνολική οικονομική ενίσχυση €438.500.

Ο Υπουργός είπε ότι απόφαση για επανενεργοποίηση του Σχεδίου λήφθηκε «στο πλαίσιο της εκφρασθείσας βούλησης της Κυβέρνησης για στήριξη των εγκλωβισμένων συμπολιτών μας». Σημείωσε ότι για την εφαρμογή του Σχεδίου, έχει περιληφθεί στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2025 επιπλέον ποσό €400.000 και ανέφερε ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Σχέδιο αφορά μόνο τους εγκλωβισμένους στο Ριζοκάρπασο ή και σε άλλες περιοχές, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο τους κατοίκους Ριζοκαρπάσου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.