Ο Τραμπ καλεί ξανά τον πρόεδρο της FED να μειώσει τα επιτόκια

Ο Τραμπ καλεί ξανά τον πρόεδρο της FED να μειώσει τα επιτόκια

Nα μειώσει τα επιτόκια, κάλεσε ξανά σήμερα Τετάρτη (4/6) τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να σημειώνει ότι η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP ανέφερε επιβράδυνση στον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τον μήνα Μάιο.

«Ο αριθμός της ADP είναι διαθέσιμος. Ο "πολύ αργά" Τζερόμ Πάουελ πρέπει τώρα να μειώσει το επιτόκιο. Είναι απίστευτος. Η Ευρώπη έχει μειώσει το επιτόκιο εννέα φορές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο δίκτυό του Truth Social.

Ο Τραμπ κατηγορεί εδώ και μήνες τη FED και ιδίως τον Πάουελ ότι διατηρεί τα επιτόκια σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Εξαπολύει τακτικά φραστικές επιθέσεις κατά του επικεφαλής της FED και έχει πει μάλιστα ότι θέλει να τον δει να φεύγει από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αλλά δεν σκοπεύει να προσπαθήσει να τον απολύσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Μήνυμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυπριακής Προεδρίας να εργαστεί μέχρι το τέλος της θητείας της για μια πιο αυτόνομη, ανταγωνιστική και ευημερούσα Ευρώπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE