Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε «αποφασιστική αντίδραση» από τους συμμάχους στις νέες ρωσικές επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε «αποφασιστική αντίδραση» από τους συμμάχους στις νέες ρωσικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους συμμάχους του να αντιδράσουν «με αποφασιστικό τρόπο» στις νέες επιθέσεις της Ρωσίας σε ολόκληρη την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν με περισσότερα από 400 drones και 40 πυραύλους.

«Η Ρωσία πρέπει να είναι υπόλογη. Από τα πρώτα λεπτά αυτού του πολέμου βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά για να καταστρέψουν ζωές. Τώρα είναι η ώρα για την Αμερική, την Ευρώπη και τον κόσμο να καταφέρουν να σταματήσουν τον πόλεμο αυτόν ασκώντας πίεση επί της Ρωσίας», λέει ο πρόεδρος Ζελένσκι σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Αν δεν ασκείται πίεση και δίνεται στον πόλεμο κι άλλος χρόνος για να πάρει ζωές - αυτό συνιστά συνενοχή και υπευθυνότητα. Πρέπει να ενεργήσουμε αποφασιστικά», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Χ. 
 
Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν 406 από τους 452 πυραύλους και drones που εξαπέλυσε κατά την διάρκεια της νύκτας η Ρωσία κατά της ουκρανικής επικράτειας, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. 
 
Ταυτόχρονα, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε προληπτικά νυκτερινά πλήγματα κατά ρωσικών στρατιωτικών αεροδρομίων και αποθηκών καυσίμων στις περιοχές του Σαρατόφ και του Ριαζάν. 
 
«Οι Αμυντικές Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν προληπτική επίθεση. Εν όψει μαζικής εχθρικής επίθεσης, επλήγησαν εχθρικά αεροδρόμια και άλλες σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», ανακοίνωσε το ουκρανικό επιτελείο μέσω του Telegram.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE