Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Σε  ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα, η οποία, όπως σημείωσε, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισης από τον ίδιο και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Πεκίνο θα αναλάβει να προμηθεύει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες με μαγνήτες και σπάνιες γαίες, καλύπτοντας πλήρως τις σχετικές ανάγκες της αμερικανικής βιομηχανίας.

Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Κίνα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποδοχή Κινέζων φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, κάτι που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, «πάντα με έβρισκε σύμφωνο».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα των δασμών, με τον Τραμπ να διευκρινίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν συνολικό ποσοστό δασμών 55%, ενώ η Κίνα θα εφαρμόσει αντίστοιχα δασμούς 10%. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις ως «εξαιρετική», ενώ έκλεισε το μήνυμά του ευχαριστώντας όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία.

Δείτε την ανάρτηση Τραμπ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE