ΠτΔ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων

ΠτΔ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων

Απαράδεκτη και καταδικαστέα θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη συμπεριφορά αφρόνων – όπως αναφέρει - εναντίον Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, “που χείριστη υπηρεσία προσφέρουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος”.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτει ότι ανάλογες καθ’ όλα απαράδεκτες συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης.

Πέραν, όμως, τούτου, συμπληρώνει, δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων. “Θέλω να υπερτονίσω ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες, που με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας”.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες του, όπως αναφέρει, τη βαθύτατη λύπη του για τα όσα απαράδεκτα – όπως τα χαρακτηρίζει - συνέβησαν σήμερα, τα οποία ποσώς – συμπληρώνει - δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων για ειρηνική συμβίωση και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου.

Διαβάστε τι έγινε εδώ: Μαθητές έσπασαν οχήματα Τουρκοκυπρίων στο Λήδρα Πάλας - Στο νοσοκομείο δυο πρόσωπα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE