Ευχάριστα νέα για τουρισμό - Αύξηση στις αφίξεις σε σχέση με πέρσι - Ρεκόρ με 4 εκατ. επιβάτες

Ευχάριστα νέα για τουρισμό - Αύξηση στις αφίξεις σε σχέση με πέρσι - Ρεκόρ με 4 εκατ. επιβάτες

Ξεπέρασε τα 4 εκατ. η διακίνηση επιβατών Ιανουαρίου-Μαΐου ανακοινώνει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την επιβατική κίνηση Μαΐου 2025 στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να ενημερώσει ότι οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου υποδέχτηκαν 1.282.882 επιβάτες κατά τη διάρκεια Μαΐου 2025, σημειώνοντας αύξηση 12,47% σε σχέση με το 2024, ενώ για πρώτη φορά η διακίνηση επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου ξεπέρασε τα 4 εκατ. επιβάτες, με αύξηση της τάξης του 12,02% σε σύγκριση με το 2024.

Ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας παρουσίασε αύξηση κατά 19%, ενώ στον αερολιμένα Πάφου παρουσίασε ελαφρά μείωση κατά 1,36% σε σύγκριση με το 2024.

Με κύριες αγορές αυτές του Ισραήλ, Ηνωμένου Βασιλείου, Πολωνίας, Γερμανίας και Αρμενίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 10,25% σε σχέση με το 2024 και ανήλθε στις 9.518 πτήσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους αριθμούς παρουσιάστηκε σε ότι αφορά στον Αερολιμένα Λάρνακας στα δρομολόγια με: Ισραήλ, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αρμενία, ενώ στην Πάφο αυξήσεις καταγράφηκαν στα δρομολόγια με: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Γερμανία.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρουσιάστηκαν στη Λάρνακα από: Γαλλία, Ιορδανία, Νορβηγία, Ελβετία και Βέλγιο, ενώ στην Πάφο από: Ελλάδα, Ρουμανία, Γαλλία, Εσθονία και Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE