«Σκληρή αντίδραση Τουρκίας για τις συλλήψεις: «Πολιτικός εκφοβισμός από τους Ελληνοκύπριους»

«Σκληρή αντίδραση Τουρκίας για τις συλλήψεις: «Πολιτικός εκφοβισμός από τους Ελληνοκύπριους»

Έγκαιρη απάντηση στις «πολιτικά υποκινούμενες συλλήψεις της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου εναντίον πολιτών της τδβκ και τρίτων χωρών που ασχολούνται με νόμιμες δραστηριότητες εντός του καθεστώτος ιδιοκτησίας στην τδβκ, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από το ΕΔΑΔ» θεωρεί το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση για την υπόθεση «K.V. Mediterranean Tours Limited κατά Τουρκίας».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Οντζιούτ Κετσιελί αναφέρει ότι η απόφαση ημερομηνίας 10 Ιονίου θα εξεταστεί λεπτομερώς. Ωστόσο, «είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι αρχές της τδβκ να συνεχίσουν αποτελεσματικά το έργο της επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Αυτή η απόφαση, συνέχισε ο κ. Κετσιελί χρησιμεύει ως μάθημα κατά των προσπαθειών που στοχεύουν «στη διάδοση φόβου και εκφοβισμού, στοχοποιούν την οικονομική ευημερία του τ/κ λαού και περιφρονούν το διεθνές δίκαιο».

Συμμεριζόμαστε και υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται στις δηλώσεις των «αρχών της τδβκ» επί του θέματος, κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE