LIKE ONLINE

Το ξέρατε; Οι 8 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε όταν διαπραγματεύεστε το μισθό σας

Το ξέρατε; Οι 8 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε όταν διαπραγματεύεστε το μισθό σας

Περάσατε με επιτυχία τη συνέντευξη, πήρατε τη δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να διαπραγματευτείτε το μισθό σας... Αμηχανία. Αυτό είναι που αισθάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

«Η συζήτηση για το μισθό είναι σαν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται έχουν τη δική τους σημασία και δυναμική, από τη στιγμή που η συζήτηση έχει προσωπική χροιά», αναφέρει ο Στιβ Κέιν, διευθυντής προσωπικού.

«Η διαπραγμάτευση δεν σχετίζεται με την αξία και την τιμή ενός άψυχου αντικειμένου, αλλά κατά κάποιον τρόπο με τη δική σας αξία σε κάποια επιχείρηση», προσθέτει.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες φράσεις που καλύτερα να αποφύγετε κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης.

  1. «Δέχομαι». Εδώ έχουμε μια διαπραγμάτευση, οπότε φροντίστε να μην τελειώσει πριν καν αρχίσει.
  2. «Ζητάω τόσα». Καλό θα ήταν να μην μιλάτε εσείς για νούμερα. Μια καλή στρατηγική είναι να αφήσετε τον εργοδότη σας να πει πρώτος αυτός ένα νούμερο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τον αριθμό και να διαπραγματευτείτε γι' αυτόν.
  3. «Μόνο αυτά μου δίνετε;». Ποτέ μα ποτέ μην πείτε κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο είναι κάνετε τον μελλοντικό εργοδότη σας να γελάσει.
  4. «Εχω άλλες απίστευτες προτάσεις, που είναι πιο κερδοφόρες». Ακόμα και αν κάτι τέτοιο ισχύει, μην το χρησιμοποιήσετε σε αυτή την περίπτωση.
  5. «Οχι». Μια «ξερή» άρνηση δεν ταιριάζει σε μια διαπραγμάτευση. Οφείλεται να είστε ευέλικτοι και συγκεντρωμένοι ακόμα και όταν η πρόταση δεν είναι αυτή που θέλετε.
  6. «Χρειάζομαι...». Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το ρήμα, ειδικά όταν πρόκειται να πείτε πως χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο ποσό για κάποιο δάνειο. «Μην φέρετε προσωπικά θέματα στη συζήτηση».
  7. «Ακουσα πως ο Τάδε παίρνει ''τόσα'' και εργάζομαι πιο σκληρά». Μην θεωρήσετε πως τα κουτσομπολιά είναι διαπραγματευτικό «όπλο» και φυσικά μην συγκρίνετε εσάς με τους άλλους.
  8. «Αξίζω περισσότερα». Φυσικά θα πρέπει να ξέρετε την αξία σας, όταν κάνετε αυτή τη συζήτηση, απλά μην δείξετε πως ενοχληθήκατε. Δεν θέλετε να φανείτε εγωιστής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top