Νέα απάτη: Παριστάνουν τους λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και ξαφρίζουν πολίτες - Πώς τους εξαπατούν

Νέα απάτη: Παριστάνουν τους λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και ξαφρίζουν πολίτες - Πώς τους εξαπατούν

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, αφού συνεχίζεται η απάτη από πρόσωπα που παρουσιάζονται ψευδώς ως λειτουργοί κυβερνητικών υπηρεσιών.

Οι δράστες συγκεκριμένα, με τηλεφωνικές κλήσεις από αριθμούς κινητών και σταθερών τηλεφώνων, επικοινωνούν με πολίτες και αφού ψευδώς παρουσιάζονται ως λειτουργοί κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Τμήμα Φορολογίας, και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθοδηγούν τους πολίτες να προβούν σε κάποιες ενέργειες που έχουν στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα μέσω τραπεζικών καρτών.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και λαμβάνει τα πιο κάτω μέτρα προστασίας:

- Να ΜΗΝ ανταποκρίνεται στις κλήσεις και στις οδηγίες που λαμβάνει από τους δράστες.

- Να μην αποκαλύπτει σε άλλα πρόσωπα, ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς χρήσης και κωδικούς PIN, στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία τραπεζικών καρτών και λογαριασμών.

- Οι πολίτες μπορούν να επαληθεύουν την ταυτότητα των ατόμων που τους καλούν, επικοινωνώντας μέσω των επίσημων καναλιών των Υπηρεσιών που τα εν λόγω άτομα αναφέρουν ότι εκπροσωπούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE