«Λαβράκι» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν 205 κούτες τσιγάρων και 23 κιλά καπνού σε αποσκευές επιβατών

«Λαβράκι» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν 205 κούτες τσιγάρων και 23 κιλά καπνού σε αποσκευές επιβατών

Συνολικά 205 κούτες των 200 τσιγάρων και περίπου 23 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, που ήταν αδασμο-αφορολόγητα, εντοπίστηκαν την Τετάρτη, στις αποσκευές δύο επιβατών που θα αναχωρούσαν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «στις 18 Ιουνίου, λειτουργοί του Τμήματος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, προχώρησαν σε έλεγχο αποσκευών δύο επιβατών με Βρετανική υπηκοότητα που αναχωρούσαν για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Στις 2 αποσκευές της μίας επιβάτιδας «ανευρέθηκαν 113 κούτες των 200 τσιγάρων και 5,7 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. Στις 2 αποσκευές του δεύτερου επιβάτη ανευρέθηκαν 92 κούτες των 200 τσιγάρων και 16,75 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα καπνικά προϊόντα δεν έφεραν σημάνσεις για το βλαβερό της υγείας στην ελληνική και τούρκικη γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοφορολόγητα. Τα δύο πρόσωπα τέθηκαν υπό σύλληψη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ οι αποσκευές με το περιεχόμενο τους κατασχέθηκαν».

Τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα  κράτησής για δύο μέρες.

Ωστόσο αργότερα «αφέθηκαν ελεύθερα, αφού έγινε αποδεκτή πρόταση τους για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή ποσών ύψους €8.770 και πρόσθετων €11.200 αντίστοιχα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE