Βίντεο: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Βίντεο: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα έριξε το ηφαίστειο Κίλαουεα της Χαβάης την Παρασκευή το πρωί, δημιουργώντας ένα θέαμα που προκαλεί ταυτόχρονα εντυπωσιασμό και δέος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο CBS News – το οποίο επικαλείται το παρατηρητήριο Hawaiian Volcano Observatory - η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Κίλαουεα ξεκίνησε στις 11:30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Πέμπτη.

Αρχικά, η δραστηριότητα ήταν «μικρή, σποραδική» και περιοριζόταν σε εκροές λάβας, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η δραστηριότητα «συνέχισε να εντείνεται».

Στις 1:40 π.μ. της Παρασκευής, οι πίδακες λάβας που εκτοξεύονταν από τον βόρειο κρατήρα του ηφαιστείου έφταναν σε ύψος πάνω από 300 μέτρα. Η ένταση αυτή συνοδεύτηκε από αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 1:55 π.μ. τοπική ώρα, το ηφαίστειο συνέχιζε να εκτοξεύει πίδακες λάβας ύψους 243 μέτρων.

Το ηφαίστειο εξέπεμψε επίσης ένα ηφαιστειακό σύννεφο ύψους περίπου 4.572 μέτρων στον αέρα.

 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η 26η έκρηξη λάβας του ηφαιστείου από τον Δεκέμβριο του 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE