Πέρασαν 6 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια – Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του

Πέρασαν 6 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια – Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του

Ακριβώς πριν από έξι χρόνια, στις 21 Ιουνίου 2019, απεβίωσε Δημήτρης Χριστόφιας, τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέως ΓΓ ΑΚΕΛ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας γεννήθηκε στο Κάτω Δίκωμο Κερύνειας, γεννηθείς στις 29 Αυγούστου 1946. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2008 μέχρι το 2013, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (2001-2008) και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ (1988-2009). Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Ήταν διδάκτωρ ιστορικών επιστημών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης.

Άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας σε ηλικία 72 ετών. Παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στο πνευμονικό σύστημα, τα οποία επιδεινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Συγκινητική ανάρτηση από τον Χρίστο Χριστόφια

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE