Βρετανός Υπουργός: Δεν υπήρξε αίτημα ΗΠΑ για χρήση βάσης μας αλλά ήμασταν ενήμεροι

Βρετανός Υπουργός: Δεν υπήρξε αίτημα ΗΠΑ για χρήση βάσης μας αλλά ήμασταν ενήμεροι

Η Βρετανία δεν δέχθηκε αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιηθεί η βάση της στο Ντιέγκο Γκαρσία για τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν, όμως ενημερώθηκε γι' αυτά πριν από την επίθεση, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου Τζόναθαν Ρέινολντς.

Ο Ρέινολντς δήλωσε πως η Βρετανία μετακίνησε στρατιωτικά στοιχεία στην περιοχή και πως θα αναλάβει «κάθε απαραίτητη δράση» για να υπεραπιστεί τους συμμάχους της, αν δεχθούν απειλή. Πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ μιλάει σήμερα με συμμάχους.

«Δεν υπήρξε αίτημα», δήλωσε ο Υπουργός στο Sky News. «Ξέρω ότι, λόγω των βρετανικών στρατιωτικών στοιχείων, το Ακρωτήρι (στην Κύπρο) ή το Ντιέγκο Γκαρσία, μερικές φορές αυτό το αίτημα διατυπώνεται. Και αυτή δεν ήταν μια κατάσταση κατά την οποία έγινε αυτό το αίτημα».

Ο Ρέινολντς πρόσθεσε ότι η Βρετανία ενημερώθηκε για τα πλήγματα.

«Δεν μπορώ να σας πώ ακριβώς πότε γνωρίζαμε, αλλά ήμασταν ενημερωμένοι, όπως ενδεχομένως περιμένατε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE