Στο μικροσκόπιο Μοσάντ, MI-5 και ΚΥΠ η δράση του Αζέρου κατάσκοπου

Στο μικροσκόπιο Μοσάντ, MI-5 και ΚΥΠ η δράση του Αζέρου κατάσκοπου

Στο μικροσκόπιο Μοσάντ, MI-5 και ΚΥΠ, η δράση του Αζέρου κατασκόπου με βρετανικό διαβατήριο, ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ο δημοσιογράφος, Χριστόφορος Νέστορος.

Η είδηση έλαβε διεθνείς διαστάσεις.

«Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι είμαστε σε επαφή με τις αρχές στην Κύπρο σχετικά με την σύλληψη ενός Βρετανού άνδρα. Η βάση της RAF στο Ακρωτήρι είναι η πιο σημαντική αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Μέση Ανατολή.» αναφέρει παρουσιαστής του Sky News.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σύλληψη του Βρετανού υπηκόου έδειξε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας το οποίο ζήτησε ενημέρωση από την Κυπριακή Αστυνομία. Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την ΚΥΠ βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος, αλλά και διαβαθμισμένες υπηρεσίες άλλων χωρών μέσω της Europol.

Ο Αζέρος βρισκόταν κάτω από το μικροσκόπιο ξένων υπηρεσιών που κατέγραφαν την κάθε του κίνηση. Ο ύποπτος έφτασε στην Κύπρο τον Απρίλιο δηλώνοντας τουρίστας. Ως καταφύγιο χρησιμοποιούσε διαμέρισμα σε υπερπολυτελές συγκρότημα στο Ζακάκι, όπου διαμένουν Ισραηλινοί ώστε να μην κινήσει τις υποψίες και είχε υπό παρακολούθηση τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι και τη βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

«Ασφαλώς η Κυπριακή Δημοκρατία φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας

Μετά την προφυλάκιση του, ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου και ανακρίθηκε. Δε συνεργάστηκε και περιορίστηκε να δώσει κάποιους ισχυρισμούς για τα ανευρεθέντα, επικαλούμενος την ενασχόληση του με τη φωτογραφία.

Η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας έχει ήδη θέσει υπό το μικροσκόπιο της το προφίλ και το παρελθόν του υπόπτου. Μεταξύ άλλων «ξεψαχνίζουν» τα ηλεκτρονικά του ίχνη, κατά πόσο δρούσε ως μοναχικός λύκος ή είχε συνεργούς, αν είχε άλλη κρυψώνα, με ποιους είχε επαφές, ποιες ήταν οι διαδρομές και μετακινήσεις του αλλά και η γνησιότητα του διαβατηρίου που εντοπίστηκε στην κατοχή του.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE