Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές
Με 37 ψήφους υπέρ και 19 εναντίον εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha «τα 4 τέσσερα αμερικανικά μεταγωγικά C17 της πολεμικής αεροπορίας που βρίσκονται στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται να φωτογράφιζε ο Αζέρος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μετά από επιχείρηση στη Λεμεσό.
Ο ύποπτος άνδρας για τρομοκρατία και κατασκοπία τις τελευταίες μέρες φέρεται να μετέβαινε στην Πάφο με λεωφορείο, προσέγγιζε τη βάση και έβγαζε φωτογραφίες. Ο Αζέρος που πίστευε πως δεν είχε γίνει αντιληπτός έβρισκε προσβάσιμα σημεία σε γειτονικά χωράφια ώστε να έχει καλή οπτική επαφή με τα αεροσκάφη της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα 4 μεταγωγικά έφτασαν στην Κύπρο πριν από δυο περίπου εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha δε βρίσκονται εδώ μόνο για μεταφορά πολιτών αλλά και για μεταφορά υλικών σε 2 στρατιωτικές βάσεις σε άλλες χώρες.
Ο Αζέρος φέρεται να έδινε πληροφορίες για την παρουσία των Αμερικανών στη βάση. Εξού και μια μέρα πριν συλληφθεί θεάθηκε εκεί να κατασκοπεύει.
Ο ύποπτος, ο οποίος είχε έρθει στην Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο ως βρετανός τουρίστας, δεν συνεργάζεται με τις αρχές. Πληροφορίες του Alpha θέλουν τον ύποπτο να είχε έρθει ξανά στο νησί.
Οι αρχές της δημοκρατίας βρίζονται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές οι οποίες συνέλαβαν 26χρονο Αζέρο επίσης για κατασκοπεία. Ο 26χρονος είχε νοικιάσει δωμάτιο με θέα τον κόλπο της Σουδας και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εντοπίστηκαν στην κατοχή του φωτογραφικές μηχανές, 5000 φωτογραφίες και ειδικό λογισμικό το οποίο οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να σπάσουν για να δουν πού πήγαιναν οι πληροφορίες και ποιοι ήταν οι εντολείς του».
Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




