Ανακαλύφθηκε ολόκληρος κόσμος κάτω από την Ανταρκτική

Ανακαλύφθηκε ολόκληρος κόσμος κάτω από την Ανταρκτική

Μια κρυμμένη οροσειρά κάτω από την Ανταρκτική μελετήθηκε χρησιμοποιώντας δείγματα πετρωμάτων και θερμοχρονολόγηση, αποκαλύπτοντας μια γεωλογική ιστορία που χρονολογείται περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια.

Τα Transantarctic Mountains χωρίζουν γεωλογικά την ήπειρο, διαχωρίζοντας ένα σταθερό ανατολικό κρατόν από μια τεκτονικά ενεργή δυτική ζώνη ρήξης.

Αυτά τα βουνά έχουν υποστεί πολλαπλούς κύκλους διάβρωσης και ανύψωσης, ειδικά κατά τη διάρκεια των περιόδων παγετώνων περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αν και είναι θαμμένα, αυτά τα βουνά επηρεάζουν έντονα την κίνηση των παγετώνων, διαμορφώνοντας την ταχύτητα και τη ροή των παγετώνων της Ανταρκτικής. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για μια ακόμα παλαιότερη οροσειρά κάτω από την Ανατολική Ανταρκτική, που αποκαλύφθηκε μέσω βαρυμετρικών και μαγνητικών ανωμαλιών.

Τέλος, απολιθωμένα δέντρα που βρέθηκαν κάτω από τον πάγο υποδηλώνουν ότι η Ανταρκτική είχε κάποτε πολύ θερμότερο κλίμα από ό,τι σήμερα.

 

ΠΗΓΗ: enternity.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Ιράν ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών» - «Ιστορική νίκη, δεν είχαμε ποτέ καλύτερο φίλο από τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο» λέει ο Νετανιάχου

Το Ιράν ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών» - «Ιστορική νίκη, δεν είχαμε ποτέ καλύτερο φίλο από τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο» λέει ο Νετανιάχου

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ "το τέλος του πολέμου 12 ημερών που επιβλήθηκε" από το Ισραήλ, σε γραπτό μήνυμα που απηύθυνε προς το έθνος και έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE