Κίτρινη προειδοποίηση για ζέστη και... φουλ καλοκαίρι - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση για ζέστη και... φουλ καλοκαίρι - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Μέρες καύσωνα οι επόμενες με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει τα ξημερώματα της Τετάρτης κίτρινη προειδοποίηση για αυξημένες θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι (13:00) μέχρι νωρίς το απόγευμα (16:00).

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα, μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστουν αργότερα μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίχθηκε, με ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής καταστροφή, ο πύρινος εφιάλτης που μαίνεται στην ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής ένα νεκρό. Ο νεκρός είχε εντοπιστεί σε όχημα στον δρόμο Λάνιας-Άλασσας, στην περιοχή όπου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που κατακαίει περισσότερα από δεκατρία χωριά της ορεινής Λεμεσού. Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν στο Κέντρο Συντονισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE