Υπουργικό: Έθεσε σε διαθεσιμότητα την Άννα Αριστοτέλους

Υπουργικό: Έθεσε σε διαθεσιμότητα την Άννα Αριστοτέλους

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η Επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Άμυνας Άννα Αριστοτέλους,  μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αριστοτέλους, πρώην διευθύντρια των Φυλακών, και η επίσης ύποπτη Ανώτερη Λειτουργός, Αθηνά Δημητρίου, κλήθηκαν στην Αστυνομία για ανακριτική κατάθεση και άσκησαν το δικαίωμα σιωπής, αφού θεωρούνται ως ύποπτες στην υπόθεση εντοπισμού διαβαθμισμένων εγγράφων στην οικία Αρχιδεσμοφύλακα τον περασμένο Απρίλιο.

Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο των επιστολών της Αστυνομίας Κύπρου ημερομηνιών 18 και 25 Ιουνίου 2025, και αφού ενημερώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας για τα καθήκοντα που ασκεί η κα Άννα Αριστοτέλους ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Άμυνας, αποφάσισε όπως υποβάλει σύσταση προς την ΕΔΥ για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τερματισμό του αναπληρωματικού διορισμού της κας Αριστοτέλους στο Υπουργείο Άμυνας από 25/6/2025.

Παράλληλα, η αρμόδια Αρχή και σε συνέχεια των πιο πάνω θα υποβάλει σύσταση προς την ΕΔΥ όπως η κα Αριστοτέλους τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Σε ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχω αναφερθεί στο ότι θα υποβληθεί σύσταση προς την ΕΔΥ όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ασφαλώς αυτό έχει ως επακόλουθο και τα καθήκοντα που ασκεί ως Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων».

Ερωτηθείς για την κα Αθηνά Δημητρίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αρμόδια Αρχή είναι η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.