Τρυφερό video: Πυροσβέστης σώζει σκαντζοχοιράκι από τη φωτιά και του δίνει νερό

Τρυφερό video: Πυροσβέστης σώζει σκαντζοχοιράκι από τη φωτιά και του δίνει νερό

Μέσα στον αποκαμωμένο από τη φωτιά τόπο, εκεί όπου η στάχτη και η μαυρίλα σκεπάζουν τα πάντα, ένας πυροσβέστης έδωσε μια… αχτίδα ελπίδας.

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ένας πυροσβέστης να σκύβει και να προσφέρει νερό με το μπουκαλάκι του σε ένα σκαντζοχοιράκι που σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Η σκηνή, απλή αλλά βαθιά συγκινητική, τραβήχτηκε στο Κιλκίς, μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το σκαντζοχοιράκι, εμφανώς εξαντλημένο και τρομαγμένο, είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις φλόγες. Ο πυροσβέστης, με μια κίνηση που αποτυπώνει το πραγματικό πρόσωπο της αποστολής τους, έσκυψε και του έδωσε λίγο νερό.

Μια χειρονομία από τους πραγματικούς ήρωες, που υπερβάλλουν εαυτόν σε κάθε πυρκαγιά που «χτυπάει» την χώρα μας.

Πυροσβέστης σώζει σκιουράκι από τη φωτιά και του δίνει νερό

Την εικόνα έφερε στη δημοσιότητα η σελίδα Firefighting Greece, με τη λεζάντα: «Κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Κιλκίς, οι πυροσβέστες δεν έσωσαν μόνο το δάσος… αλλά και έναν μικρό μας φίλο». Μέσα σε λίγες ώρες, το βίντεο κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές, προκαλώντας κύμα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους που βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στην πρώτη γραμμή.

Πέρα από τις ηρωικές προσπάθειες κατάσβεσης, αυτό το στιγμιότυπο υπενθυμίζει κάτι βαθύτερο: ότι μέσα στον αγώνα για τη φύση, οι πυροσβέστες δεν πολεμούν μόνο για δέντρα και σπίτια, αλλά και για κάθε πνοή ζωής που κινδυνεύει.

Πρόκειται για μια πράξη απλής καλοσύνης, η οποία ήταν αρκετή για να μας υπενθυμίζει την ουσία της προσφοράς – και της ανθρωπιάς.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE