Νέα απάτη ΑΙ με «πρωταγωνιστή» τον Νίκο Χριστοδουλίδη - Δείτε φωτογραφία

Νέα απάτη ΑΙ με «πρωταγωνιστή» τον Νίκο Χριστοδουλίδη - Δείτε φωτογραφία

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ακόμη ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται δήθεν συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτης, το βίντεο είναι ψευδές, κατασκευασμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI-generated) και δεν ανταποκρίνεται σε καμία πραγματική συνομιλία ή γεγονός.

«Οι δυνατότητες της τεχνολογίας και ιδίως της τεχνητής νοημοσύνης είναι απεριόριστες. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν πτυχές που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα επιπρόσθετης κριτικής σκέψης και υπεύθυνης στάσης απέναντι στην πληροφορία που λαμβάνουμε και αναπαράγουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, η Κυβέρνηση παρακολουθεί την υπόθεση, βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και θα προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια.

«Η απάντηση είναι μία: εγρήγορση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας μετά την εντολή Νετανιάχου

«Κύμα» βομβαρδισμών από ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν την πόλη της Γάζας, λίγη ώρα αφότου το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων της εκεχειρίας από τη Χαμάς.