Το Ισραήλ κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι «ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς»

Το Ισραήλ κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι «ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς»

Ο ΟΗΕ «ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς» απάντησε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αφού το τελευταίος χαρακτήρισε «στρατιωτικοποιημένο» σύστημα που «σκοτώνει ανθρώπους» τη δομή διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το να κατηγορούν το Ισραήλ για τις αποτυχίες του ΟΗΕ και για τη δράση της Χαμάς είναι μια σκόπιμη τακτική» ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας (GHF) οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, παρείχε περισσότερα από 46 εκατομμύρια γεύματα στους Παλαιστίνιους πολίτες, όχι στη Χαμάς» από την έναρξη των επιχειρήσεών του, στα τέλη Μαΐου, πρόσθεσε. «Ωστόσο, ο ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Και κάνοντάς το, ο ΟΗΕ ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς, που προσπαθεί επίσης να σαμποτάρει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του GHF», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός «ουδέποτε βάζει στο στόχαστρο αμάχους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ στο σταυροδρόμι ιδεολογικού προσανατολισμού - Η σκληρή δημοσκόπηση και η απειλή της πολιτικής περιθωριοποίησης - Σε πτωτική πορεία η Αννίτα

Ο ΔΗΣΥ στο σταυροδρόμι ιδεολογικού προσανατολισμού - Η σκληρή δημοσκόπηση και η απειλή της πολιτικής περιθωριοποίησης - Σε πτωτική πορεία η Αννίτα

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse Market Research που διενήργησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανέδειξε μια ανησυχητική πραγματικότητα για το ιστορικό κόμμα της κεντροδεξιάς: η πολιτική του επιρροή διαβρώνεται, οι διαρροές προς νέα σχήματα ενισχύονται, ενώ η συσπείρωση παραμένει απογοητευτικά χαμηλή.

BEST OF TOTHEMAONLINE