Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι «έχει καλές σχέσεις» με την Κίνα - «Είναι κάτι πολύ καλό»

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι «έχει καλές σχέσεις» με την Κίνα - «Είναι κάτι πολύ καλό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε χθες Κυριακή τις κατηγορίες περί εχθρικών ενεργειών της Κίνας απέναντι στις ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι «έχει καλές σχέσεις» με το Πεκίνο, την ώρα που οι δύο χώρες συμφώνησαν επί ενός γενικού πλαισίου για την εξομάλυνση των εμπορικών διαφορών τους.

«Καταλαβαινόμαστε με την Κίνα. Πιστεύω ότι το να έχουμε καλές σχέσεις με την Κίνα είναι κάτι πολύ καλό», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Χάκαραν το σύστημα τηλεπικοινωνιών μας, έκλεψαν πνευματική ιδιοκτησία, είχαμε την Covid, τη φαιντανύλη… Ξέρετε, όλα αυτά τα πράγματα» σχολίασε η δημοσιογράφος Μαρία Μπαρτιμόρο.

Σ’ αυτό, ο Τραμπ απάντησε: «Νομίζετε ότι δεν ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο απέναντί τους; Το κάνουμε, κάνουμε πολλά πράγματα (…) Ετσι λειτουργεί ο κόσμος. Είναι ένας κακός κόσμος».

Αναφερόμενος στους δασμούς ύψους 145% που επέβαλε η Ουάσιγκτον στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα – απόφαση που έχει παγώσει μέχρι τον Αύγουστο – ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «όλα σταμάτησαν στην Κίνα» όταν επιβλήθηκαν προσωρινά οι δασμοί τον Απρίλιο.

«Επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες»

Το Πεκίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες» μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι θ’ αρθούν οι περιορισμοί στα κινεζικά προϊόντα και ότι ενδέχεται να εγκρίνει αύξηση των εξαγωγών.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν τον Μάιο στη Γενεύη, ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να σταματήσουν τον εμπορικό πόλεμο και δέχτηκαν να μειώσουν προσωρινά τους ανταποδοτικούς δασμούς που επέβαλαν η μία στα προϊόντα της άλλης.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.